Måla möbler med Venice

MÅLA MÖBLER MED VENICE LIME

Autentico Venice Lime Paint är en av de absolut härligaste färgerna till att skapa den ultimata "gamla franska looken". Det kan dock vara bra att ha lite vana att måla, annars är det bättre att börja med Vintage.

  • Venice är alkalisk vid applicering, så vi rekommenderar handskar (och skyddsglasögon) för att inte riskera hud- och slemhinneirritation. Färgen är mycket  uttorkande för huden. 
  • Underlaget måste vara torrt och rent, följ de generella anvisningarna för förberedelser innan du börjar måla.
  • Grundmåla Autentico Primer eller med någon kulör i Vintage. Detta är nödvändigt för att Venice ska fästa bra på tidigare lackade och målade möbler (det kan gå bra att måla på obehandlat trä utan att grundmåla). Låt torka i 2 timmar.
  • Du behöver inte späda ut inte ut Venice med vatten, men det är en smaksak så prova dig fram. En tunnare färg kan ge mindre märken efter penseldrag.
  • Måla med en mjuk och låghårig pensel. Du kan också prova att måla med trasa eller svamp.
  • Låt färgen torka i 4 timmar innan du målar det andra lagret färg.
  • Även om du målar båda lagren färg i en och samma nyans kan du få stora nyansskiftningar i färgen. Läs gärna avsnittet "Måla väggar med Venice Lime" så får du lite mer tips på olika tekniker.
  •  Det är också vackert att avsluta med en "Lime Wash" (Venice utspätt med mycket vatten) för en härlig patina/kalkavlagringar. Det kan du göra i samma eller i en annan nyans.
  • När du målat klart så avslutar du med en sealer, möbelvax, hårdvaxolja eller lack. Alla förseglande produkter kan påverka resultatet, så prova på något annat först. Sealern och lacket är vattenbaserat (vatten påverkar Venice) och är lite mjölkigt till färgen, även om de torkar nästan transparent). En mörk kulör kan se lite ljusare ut och vice versa. Med roller får du lite extra struktur... Vax och speciellt vaxolja kan ge ett otroligt färgdjup, nyansen blir mörkare. Att använda ett vitt kalkvax kan bli väldigt fint!
Venice Lime Paint (kalkfärg)
Venice Lime Paint (kalkfärg)
Venice Lime Paint Dark Pepper. Foto: Stipple & Dab
Venice Lime Paint Dark Pepper. Foto: Stipple & Dab
Venice Lime Paint, lime wash. Foto: Retro Chic Unique
Venice Lime Paint, lime wash. Foto: Retro Chic Unique

Kraftig Patina med Venice Lime Paint
Maison Blanche Paint Company = Autentico USA

Sale

Unavailable

Sold Out