Rostpulver, Driftwood och Sea Salt Fizz

RUST IN A JAR

Rust in a Jar är ett pulver för faux rost målning. 

Rostpulvren finns i tre nyanser som bör kombineras för bästa resultat. Dark Rust och Golden Rust är ett komplement till Red Rust. Red Rust är den man inte klarar sig utan... Vill man sedan ta det till nästa nivå och få lite mer nyansvariation med ett levande och autentiskt utseende så behöver man också Golden Rust och Dark Rust. Golden Rust är mycket användbar medan Dark Rust eventuellt kan ersättas med Vintage Paint i nyansen Dark Rust. Vi rekommenderar absolut att man tar hem en av alla och provar dem tillsammans.

Nyanser som är riktigt bra att grundmåla med är vår Vintage Paint  "Dark Rust". Kombinera eventuellt med Nocturnal för en rostig gjutjärnslook. 

Lägg på ett relativt tjockt lager Clear Wax på det grundmålade föremålet och tryck sedan ner pulvret i vaxet med en grov pensel (kan också appliceras på blöt färg om man vill bättra på med lite mer färg). Vaxet binder pulvret men det är lätt hänt att använda lite för mycket eftersom man duttar och duttar tills man är nöjd. Ett vanligt problem är föremålet fäller/färgar av sig (det gör vanlig rost också). Det går att försegla med mera vax (lite svart vax ger fin antik patina). Autenticos möbellack eller sealer kan också användas. Montanas matta spraylack är vår favorit ovanpå löst pulver eftersom det inte förstör den pudriga ytan. Ett annat tips är Osmos hårdvaxolja i sprayform.

Klumpar (även vita) kan förekomma. Ingredienserna är fuktkänsliga och klumpar sig lätt i hop sig.  De är lätta att smula sönder och/eller arbeta in med penseln). Skaka burken innan användning.

 

DRIFTWOOD  & SEA SALT FIZZ

Driftwood & Sea Salt Fizz är färgtillsatser som används tillsammans med Autentico Vintage Paint. Respektera produktmärkningen, säkerhetsdatablad finns för dessa två produkter. De innehåller inga giftiga kemikalier varken för miljön eller människor, men Driftwood har ett högt Ph värde och Sea Salt Fizz har ett lågt vilket kan göra dem irriterande för hud och slemhinnor. De klassificeras inte som frätande men Sea Salt Fizz är kraftigt irritrerande om det i koncentrerad form kommer i ögonen och är därför försedd med en varningstriangel. Vi rekommenderar handskar vid beredning eller att man använder sked och undviker att ta i pulvret med händerna (det är lätt hänt att fingrar hamnar i ögonen). Observera att Sea Salt Fizz är ett komplement till Driftwood och fungerar inte på egen hand.

Steg för steg instruktioner / tips om hur Driftwood och Sea Salt Fizz kan användas:

Driftwood & Sea Salt Fizz.pdf

Sale

Unavailable

Sold Out